En kort guide til HDMI kabler og de uendelige muligheder

/ Redaktionen / Elektronik

Det er ikke svært at se, hvordan HDMI kablet har ændret vores liv. Kombinationen af lyd/billede, hvor begge er af højeste kvalitet, har gjort det til standardkablet i mange sammenhænge.

HDMI kabel

Flere typer af HDMI kabler

Der sælges i dag mange typer. Det er ikke kun designet og kabellængden, som er variabler, men også teknologi og funktion. Man kan f.eks. købe HDMI kabler, som kan klare en lidt højere opløsning på 4K eller 8K. De fås også som adaptere til VGA, USB og andre typer af stik. Hvis du mangler et ny HDMI kabel, så skal du først og fremmest tænke på dets anvendelse. Køb hellere en længde, som er lidt for lang. Vælg en farve, som passer ind i rummets stil. Tænk også over, om der skal være vinkel på stikket. Når pladsen bag ved HDMI indgangen er smal, så kan et vinklet HDMI kabel give god mening. Der er også andre facetter, som gør sig gældende, og som du kan læse mere om på forrige link.

Køb et HDMI kabel til en god pris

Linket i sidste afsnit giver ikke kun flere informationer, men også adgang til en webshop, som har et af DK’s absolut største og stærkeste sortimenter inden for HDMI kabler. Denne webshop gør det netop muligt at vælge imellem 4K, 8K, ekstralange HDMI kabler osv. Det er anbefalelsesværdigt at købe fra nogle producenter, som er berømte pga. kvalitet. Det betyder dog ikke, man behøver vælge de dyreste løsninger, men de allerbilligste er som regel heller ikke at foretrække. Der er mange anerkendte mærker, der producerer HDMI stik, og der er flere, end som er mulige at opremse her. For den almindelige dansker kan det være svært at overskue, men man har alligevel et godt indtryk af generelle kvalitetsmærker inden for elektronik. Det er typisk de store producenter, der også producerer anden elektronik, som bør vælges ved køb af HDMI kabler. Disse leverandører formår nemlig både at holde prisen nede, imens de vælger at inkludere kvalitetskomponenter.