Omfattende guide til Micro USB kabler

/ Redaktionen / Elektronik

Micro USB kabler bruges i dag til mange typer elektronik. I denne artikel kan du læse om denne kabeltype og dens anvendelsesmuligheder.

Av-Cables.dk

Micro USB kabler i detaljer

Ved Micro USB kabler så menes der ofte USB-A 2.0 til MICRO-B kabler. Det er fordi, det er denne kabeltype, som benyttes til opladning af bl.a. smartphones og høretelefoner. Der er rigtig mange smartphones, som er bygget til Micro USB kabler (dog ikke alle). Med dette kabel kan man både oplade og overføre data. Tilslut et Micro USB kabel til din PC og din smartphone. Så vil du være i stand til at overføre musik, film og andre typer data med rigtig hurtig overførselshastighed. Når du vælger et Micro USB kabel, så skal du helst vælge en længde, som er lidt til den gode side. Hvis du f.eks. har en stationær computer, kan der godt være lidt langt til USB-A 2.0 indgangen. Med en længere ledning, vil du kunne tilslutte PC’en, samtidig med at du kan benytte din smartphone siddende i din kontorstol. Du bør også overveje, om det skal være med et vinklet MICRO-B stik, eller om det almindelige kan gøre det. Til nogle apparater er det mest hensigtsmæssigt med et vinklet MICRO-B stik pga. pladsmangel. Mange moderne trådløse høretelefoner benytter også Micro USB kabel til opladning. De har som regel et indbygget batteri og Bluetooth til at modtage lydsignalet, men indimellem skal de naturligvis lades op igen.

Hvor er det bedste sted at købe et Micro USB kabel?

Det er selvfølgelig både muligt at købe Micro USB kabler hos fysiske butikker og hos webshops. Der er stadigvæk nogle typer elektronik, hvor det kan betale sig at snakke med en ekspedient for at få vejledning. De fleste danskere foretrækker dog at købe kabler inkl. USB-A til MICRO-B online. Det indsnævrer dog ikke markedet særlig meget, da der findes hundredvis af butikker, hvor man finder Micro USB kabler i alle længder og i alverdens farver. Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, så prøv at klikke på linket i starten af artiklen. Dette link indeholder også mere information om denne kabeltype, og du vil samtidig finde en anbefaling til en forhandler med et kæmpe og prisstærkt udvalg.