Få tag i stressen med professionel hjælp

/ Redaktionen / Erhverv

Det kan være enormt svært at tale om stress på arbejdspladsen. Der er mange tabuer forbundet med stress, selvom den moderne hverdag er indrettet sådan, at flere og flere af os oplever stresssymptomer eller decideret klinisk stress i løbet af vores arbejdsliv. En måde man som arbejdsplads kan komme det til livs, er at fokusere på arbejdsglæde og trivsel helt overordnet, men også at deltage i foredrag om stress.

JohnHarmsen

Hos John Harmsen kan man blandt andre tilbud, der skaber trivsel i arbejdslivet, få kurser og foredrag om stress. Med et smil på læben og en positiv indstilling til tingene leder coach John Harmsen dig igennem et kursusforløb eller et foredrag om stress på arbejdspladsen. Du får en masse redskaber, der kan bruges på dig selv, men også redskaber, der kan give dig kompetencer til at hjælpe din kollega, hvis de er ved at gå ned med stress.

Vær klar til at hjælpe din kollega

Når man går ned med stress, kan der være mange faktorer til det. Mennesker har en individuel psyke og trives måske bedst i forskellige arbejdsmiljøer med forskellige krav og kommunikationsformer. Men helt overordnet sætter de fleste pris på en åben og venlig kommunikation, hvor forventninger og kompetencer er afstemt. Når man kan se, at en kollega måske er mere end bare almindeligt stresset, kan det være svært at vide, hvordan man skal tilgå problematikken og hjælpe bedst. Ved at deltage i et kursus og foredrag om stress hos John Harmsen, kan du få hjælp til at håndtere sådan en situation, hvor folk oftest er sårbare og måske slet ikke ved, de har brug for hjælp. Små ting kan være med til at lette presset hos en medarbejder. Både kurser og foredrag er spændende og underholdende og bliver leveret med et smil på læben.

Som arbejdsgiver er der også helt kontante fordele ved at hjælpe sine ansatte med at undgå stress, før det opstår eller sætter sig rigtigt fast. Man undgår langtidssygemeldinger og andet. Men på et menneskeligt plan er det endnu vigtigere ikke at køre sine medarbejdere ned med stress, specielt hvis det kan undgås ved at kigge sin arbejdsplads igennem i sømmene og justere på arbejdsprocesser. Men det er helt sikkert også en god teambuilding-øvelse at lade sine medarbejdere deltage i kurserne om forebyggelse af stress, så I sammen kan tale om, hvilke individuelle forhold, der kan gøre jer stressede på arbejdet såvel som udenfor.