Køb Flor de Pingus hos Bay Vine
/ Redaktionen / HandelDen berømte vin Pingus laves af den danske vinmager Peter Sisseck på hans ejendom Dominio de Pingus i det nordspanske Ribera del Duero.
Historien om Flor De Pingus
Flor de Pingus er en anden vin fra Peter Sissecks lille vingård, men den må ikke opfattes som en 2. vin til Pingus. Druerne kommer fra nogle helt andre marker, og de to vine vinificeres hver for sig. Flor de Pingus er lavet på ren Tempranillo, i Ribera del Duero, Spanien. Efter 14 mdr. på nye franske egefade tappes vinen på flaske og frigives til salg kort herefter. Vinen er skabt til at blive gemt i mindst 5 år, og den kan sagtens gemmes i op til 20 år.
Flor de Pingus laves fra vinstokke der alle er plantet nær de to parceller, der føder selve Pingus. Vinstokkene er mellem 35 og 45 år så der er tale om velvoksne vinstokke hvis rødder trænger dybt ned i undergrunden. Undergrunden bidrager med mineraler til vinen. Vinen gærer derefter i store træfade, og der overlades det til naturen. 14 måneder ligger vinen på franske fade og fade der har været brugt til Pingus produktionen, inden den aftappes på flaske. Vinen flaskes uden klaring og filtrering. Vinen er på mange måder ligesom Pingus, hvor kvaliteten og stilforskellene er langt mindre end prisen.
Flor de Pingus har langsomt hentet ind på Pingus, Robert Parker vurderingen Flor de Pingus imellem 95-98 point, imens Pingus ligger imellem 98-100 point. Dette fik i 2008 Parkers mand i Spanien Jay Miller til at konkludere at "In the price/quality sweepstakes, this might be Spain's finest wine." Flor de Pingus har været biodynamisk siden årgang 2005. Dominio de Pingus laver omkring 16.000 flasker Flor de Pingus hvert år, flasken koster i gennemsnit kr.850,-. Det er i dag en vin som med årene stiger støt i pris, pga dens navn, holdbarhed, Peter Sisseck og ikke mindst på grund af den gode smag. En såkaldt sikker investering.
Find din næste Flor de Pingus her https://bayvine.dk/collections/rodvin/tempranillo