Alt hvad du skal vide om tandremsskift

/ Redaktionen / Hobby

En tandrem er en vigtig del af motoren på de fleste biler. Læs mere om tandremsskift her!

En tandrem er en vigtig del af motoren på de fleste biler. Læs mere om tandremsskift her!

En tandrem er en vigtig del af motoren på de fleste biler. Hvis først en tandrem knækker, vil det ofte resultere i en motorskade, der koster mange penge at reparere – endda rigtig mange penge. Sørg derfor for at få skiftet tandremmen i tide.

Tandremmen sørger kort fortalt for, akslen i bunden og i toppen af motoren kører i samme takt. Ellers kan du risikere, at stempler og ventil banker ind i hinanden og beskadiges. Derfor skal du være opmærksom på, hvornår din tandrem skal udskiftes.  

Hvornår skal en tandrem udskiftes?

Hvornår et tandremsskift er nødvendigt, varierer fra motor til motor, og det er også vigtigt at understrege, at ikke alle motorer har en tandrem. Et tandremsskift kræver viden og specialværktøj, så det er ikke noget, du selv kan klare.

Har din bil en tandrem, er der tre grunde til udskiftning:

Tandremmens kilometer-interval

En tommelfingerregel siger, at du ofte vil kunne køre mellem 60.000 og 120.000 kilometer mellem hver udskiftning af tandremmen. Det afhænger dog af bilmærke og model.

I servicebogen til din bil, vil du finde et angivet interval.

Tandremmens levetid

En tandrem vil typisk skulle skiftes med 4 til 6 års mellemrum. Dette tal vil også ofte være at finde i servicebogen, og du vil også typisk kunne se, hvornår der sidst er foretaget et tandremsskift.

Skift efter visuel kontrol

Hvis en mekaniker f.eks. i forbindelse med et serviceeftersyn vurderer, at tandremmen skal skiftes, så er det, fordi der er visuelle skader eller mangler.
Hører du selv en pibende lyd fra tandremmen, eller kan du se, at den er flosset eller beskadiget på anden måde, er det med at få skiftet den.

VejlesAuto er dit lokale værksted i Vejle og omegn, og du kan bestille tid til tandremsskift over telefon eller via deres hjemmeside. Du er selvfølgelig også velkommen til at bestille tid til et tjek af tandremmen på din bil.

Dit autoværksted i Vejle

VejlesAuto laver udskiftning af tandremme på alle typer biler og alle modeller.

Udover at lave service, reparationer og effektive tandremsskift, er VejlesAuto også skarpe på service af airconditionanlæg.
Er det længe siden du har fået lavet AC service, eller virker airconditionanlægget i din bil ikke? Så kan du få en professionel AC Service på alle bilmærker og modeller. Og hvis det er nødvendigt, stiller VejlesAuto gerne en gratis lånebil til rådighed, mens din egen bil er inde til AC service og tjek.